Stichtingsdag: Zaterdag 13 oktober 2007

luisterde "Paluda" de Eucharistieviering op in de kerk van de Grote St.Jan te Hoensbroek t.g.v. de
93ste Stichtingsdag.

Men had deze keer gekozen voor de Missa Brevis van Jozeph Haydn aangevuld met diverse motetten t.w.

* Dies Sanctificatus - Terre McPheeters
* Ave Verum - Mozart
* Cantate Domino - A. Gretchaninoff
* Notre Père - Maurice Duruflé
* Tebe Poem - Dimitri Bortniansky

Het koor zong zeer gedisciplineerd en met overgave de gekozen werken en werd hiervoor aan het einde van de dienst door de vele kerkgangers bedankt met een daverend applaus.

Hierna werd men verwacht in "Amicitia" waar de koffie en de overheerlijke broodjes al stonden te wachten.

Na het welkomstwoord van de voorzitter ging men over tot de huldiging van 5 jubilarissen met name Pauline Döpp en Peter Crombach 25 jaar en Lenie Hünen, Zef Crombach en John Hendriks 40 jaar lid van "Paluda".
De voorzitter had voor iedere jubilaris een persoonlijk "opfrissertje" van de jaren bij het koor en dat bracht bij velen een herinnering terug en zodoende een amusant half uurtje.
Nadat alle bijbehorende versierselen waren opgespeld en omgehangen werd iedereen in de gelegenheid gesteld de jubilarissen te feliciteren.
DJ "Pindakaas" draaide alle soorten dansmuziek want de voetjes gingen gewillig van de vloer.
De Ontspanningscommissie had ook deze keer een grote loterij georganiseerd met heel veel mooie prijzen.

De verrassing van de avond was het optreden van "De Patronaatsknöppele". Deze 4 mannen hadden in een mum van tijd de polonaise aan de gang en een uitgelaten stemming voor de rest van de avond was hiervan het gevolg zodat de viering van de 93ste Stichtingsdag van "Paluda" als zeer geslaagd bestempeld mag worden.
Een woord van dank is hier dan ook op z'n plaats voor de organisatie door het bestuur en niet te vergeten de nieuwe uitbater van "Amicitia" voor de uitermate goed verzorgde en lekkere broodjes en hapjes later op de avond.