Afscheid van twee bestuursleden.

Tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op 6 april 2010, legden Mevr. Helga Fleuren-de Bruin en Dhr, Peter Niesen hun bestuursfunctie neer.
Voor hun jarenlange inzet in het bestuur van "PALUDA" sprak de voorzitter zijn grote waardering uit en ontvingen beiden als dank, een welverdiende attentie.
Helga kreeg een prachtig bloemboeket en Peter een fles met als inhoud een "slaapmutsje" van een bekend merk en beiden werden door de leden bedankt met een daverend applaus.
Tijdens het verder verloop van de avond, werden er spijkers mer koppen geslagen voor de toekomst en verliep de vergadering in een prettige sfeer.
In de pauze werd koffie met vlaai aangeboden en door de uitbaters van "Amicitia" Helmie en Kees Outjers werd een extra kopje koffie gesponsord.
Tonny Hendriks-Dabekaussen werd door de vergadering verwelkomd als nieuw bestuurslid en zal het secretariaat gaan beheren.

Helga en Peter vanaf deze plaats nogmaals een welgemeend "Dank je wel" - jullie waren echte kanjers !

Unieke uitvoering 'Requiem Opus 48' van Gabriël Fauré in Rimburg en Hoensbroek

In aanloop naar het hoogfeest van Pasen heeft dirigent Jan Zaad in samenwerking met Foppe Jacobi dit grootse en imposante muziekwerk van Fauré toongezet (bewerkt) voor accordeon.
Vele uren werk zijn hieraan vooraf gegaan en het hoeft geen betoog dat dit 2 uitzonderlijke uitvoeringen zijn geworden, waar de liefhebber van deze muziek volledig aan zijn/haar trekken is komen.

Op zondag 28 maart j.l. werd het werk in de Parochiekerk te Rimburg ten gehore gebracht en werd herhaald op Goede Vrijdag in de kerk Grote St. Jan te Hoensbroek.

"PALUDA" samen met Gemengde Zangvereniging "EENDRACHT" uit Rimburg en de solisten Sopraan Veerle Henkens en Bas-Bariton Guido Janssen onder begeleiding van het "EUREGIO Accordeonensemble" dit alles onder algehele muzikale leiding van Jan Zaad hebben dit prachtige werk op sublieme wijze weten te vertolken.

Majestueus in het 'Libera me' echter ingetogen en pianissimo met name bij het 'In Paradisum' bezorgde vele toehoorders kippenvel door emotie.

De beide koren uitermate geconcentreerd en gedisciplineerd, de solisten met hun fantastische solopartijen, de prachtige muzikale begeleiding door het Accordeonensemble en een trotse dirigent werden bij beide uitvoeringen beloond met een langdurende staande ovatie, door het in grote getale aanwezige publiek.

En dat het werkelijk zo subliem was als hierboven beschreven, kon men merken aan de wel zeer gulle 'vrije gave' na afloop van dit Passieconcert.

Een grote pluim en een geweldige opsteker voor alle medewerkers ! ! !