Grandioos was het 4-Koren-Concert in de Pelgrimskerk te Treebeek/Brunssum.

Bij het inzingen voelde je al; dit wordt goed. De positieve spanning van de zangers/zangeressen was optimaal.
De concentratie geen 100% maar 200%.
Om 19.30 uur begint de voorzitter met het openingswoord voor een groot publiek.
Paluda bijt het spits af met "Eens meienmorgens vroe" (is geen typefout maar Oudnederlands) van J, Andriessen en je leest van de gezichten af dat het geweldig "loopt".
De twee volgende nummers gaan ook van een leien dakje.
Dan treedt Zangvereniging "Eendracht" uit Rimburg voor het voetlicht en heeft "Pavane" van Th. Arbeau als openingswerk gekozen.
Ook hier weer de juiste aandacht voor de dirigent.
En ik val in herhaling, want ook de twee volgende werken van dit koor worden subliem ten gehore gebracht.
Dan smelt "Paluda" met "Eendracht" samen tot een 'groot' koor en bezorgd de aanwezigen kippenvel, o.a. met de perfecte uitvoering van
"The long day closes" van A. Sullivan,
Twee omhoog gestoken duimen van dirigent Jan Zaad als compliment voor 'zijn' zangers en zangeressen.
Een daverend applaus van het publiek is de beloning voor dirigent en beide koren.

Vervolgens is de beurt aan "Weerter Mannenkoor" o.l.v. Tim Schulteis.
Een mannenkoor met een zeer gedreven dirigent, die geen enkele uitdaging uit de weg blijkt te gaan.
Die 'zijn' mannen weet te inspireren om tot het uiterste te gaan en daardoor een zeer gevarieerd programma kan presenteren tijdens uitvoeringen/concerten.
"Jubilate Deo" van Badings, is hun openingswerk en brengt de aanwezigen meteen in vervoering. Het applaus is dan ook dik verdient.
Het optreden van dit mannenkoor is veel te snel voorbij, ondanks de 7 nummers die zij achtereen volgend ten gehore brengen.
Persoonlijk is de uitvoering van het "Ave Maria" van Biebl, mij het meest bij gebleven, het klonk nog lang aangenaam na in mijn oren.
"Weerter Mannenkoor" en dirigent, jullie zijn 'toppers' ! ! !

Na de pauze dan het lang verwachte optreden van Vocal Group "FUSION" o.l.v. Esther Zaad.
Eigenlijk is het een voorrecht om bij een concert met gratis entree, deze enthousiaste jonge mensen te mogen zien en te mogen beluisteren.
Hun stemmen, hun choreografie, hun kleding, het klopt gewoon allemaal, niks is aan het toeval overgelaten.
In het ene lied ingetogen, in weer een ander lied lekker brutaal, dan weer sprankelend en jong en fris, het is allemaal tot in de finesses verzorgd.
Een staande ovatie voor deze 'Group' is de waardering van het publiek, waarna ze spontaan een toegift doen en dat wordt zeer gewaardeerd.

Om 21.30 uur is het concert afgelopen.
Aan de 3 dirigenten (allen behorende tot de familie Zaad) en aan enkele medewerkers, die achter de coulissen hun steentje hebben bijgedragen aan het slagen van dit mooie concert, wordt een bloemboeket aangeboden. De zangkoren en het publiek, kunnen met voldoening terug zien op een zeer geslaagd '4-Koren-Concert' dat menigeen nog lang zal heugen.

Klik hier voor de foto's gemaakt tijdens deze concertavond