Concertreis Bad Wildungen Duitsland

Op Koninginnedag om 09.00 uur vertrok een bus met Paludaleden en aanhang naar Bad Wildungen in Duitsland voor een 4-daagse concertreis.
Met twee tussenstops onderweg en via een mooie route arriveerde het gezelschap om 15.45 uur op de plaats van bestemming en kon men de zeer luxe kamers in Hotel Quellenhof betrekken en zich opfrissen om hierna het stadje te gaan verkennen.
Vanaf 18.00 uur tot 21.30 uur was men in de gelegenheid aan te schuiven voor het avondeten dat in buffetvorm werd gepresenteerd met een keur aan vlees- vis- aardappelgerechten, salades en amuses die je tong streelden.
Het toetjesbuffet was net zo divers en er was voor elk wat wils.

Van 07.00 - 10.30 uur kon men terecht voor het ontbijt en ook dit was weer in buffetvorm, zeer uitgebreid en wederom met een grote variatie aan broodjes, brood, kaas, vlees, vruchten, yoghurt, kwark en muesli en zoet broodbeleg.
Na het ontbijt vertrok het gezelschap naar Fritzlar waar dirigent Jan Zaad zich bij het gezelschap voegde om de repetitie te leiden in de St. Petri-Dom met begeleiding van de jonge organist verbonden aan deze kerk.
Om 18.00 uur begon de H.Mis in de Dom van Fritzlar en Paluda presenteerde zich op fantastische wijze aan de
plaatselijke bevolking en aan de meegereisde supporters, waarvan er een zelfs uit Mutterstadt was gekomen om
het koor weer eens te beluisteren.

Op vrijdag was er een 2 uur durende excursie per bus door Kassel met een gids die ontzettend goed Nederlands sprak en bij navraag bleek deze dame uit Heerlen afkomstig te zijn. Het was jammer dat de weergoden ons niet zo goed gezind waren tijdens de vrije tijd die men had om in Kassel te winkelen.

Zaterdagochtend vertrok het gezelschap om op de Edersee een boottocht te maken. Op de boot kon men lekker eten en een glaasje drinken. Het was prachtig weer en iedereen genoot met volle teugen van de mooie omgeving.
Daarna vertrok de bus weer richting Hoensbroek waar men rond 19.00 uur arriveerde. Moe maar zeer voldaan vertrok eenieder huiswaarts.

Het waren mooie dagen in een prachtig hotel met lekker eten en veel gezelligheid die de onderlinge band weer heeft versterkt.
Kortom: "Een zeer geslaagde concertreis, en voor herhaling vatbaar".

*  *  *  *