Concert in Schinveld op zaterdag 9 april 2011.

Samen met het Seniorenorkest Onderbanken en het Harmonie Orkest Brunssum heeft Paluda een concert gegeven in het Cultureel Centrum "FaSiLa" te Schinveld.

Het Harmonie Orkest Brunssum o.l.v. dirigent Karin Janssen opende om klokslag 19.00 uur de avond met een gevarieerd programma.
Opvallend detail is dat deze vereniging veel vrouwelijke muzikanten in haar gelederen heeft en dat dit orkest zich mag laten horen.

Hierna was de beurt aan Paluda o.l.v. dirigent Jan Zaad met pianobegeleiding van Esther Zaad.
Meteen na het eerste werk "Pavane" van T. Arbeau was goed merkbaar dat de zangers goed beslagen ten ijs kwamen.
Dit was mede te danken aan de uitermate goede voorbereiding door intensief te repeteren voor dit optreden de laatste paar weken.

De opbouw van het programma was goed gekozen en het publiek reageerde enthousiast op de verscheidenheid in de muziekwerken en dat gaf aan dirigent en zangers de bevestiging dat het gebodene klonk als een klok.

"Paluda" ga zo door, want op deze manier halen we op onze sloffen het 100-jarig jubileum in 2014 ! ! !

Na de pauze werd het programma vervolgd door het "Senioren Orkest Onderbanken" o.l.v. dirigent Jos scheren.
Dit orkest bestaat uit "oudere" muzikanten waar de energie vanaf straalt en die beslist niet hoeven onder te doen voor de jongere generatie muzikanten in dit genre.

Het was een mooie concertavond in Schinveld (Onderbanken) waar men met voldoening aan terug kan denken.