Concert in Beek  “Beeker Koorzang” - Brunssums Mannenkoor – “Paluda”.

Zaterdag 10 oktober 2009 vetrokken de Paludaleden richting Beek op uitnodiging van gemengd koor “Beeker Koorzang” om aldaar een uitvoering te geven in het mooie Asta cultuurcentrum aan de markt.

Voorzitster mevr. Loes Steinhart opende de avond met een welkomstwoord aan de koren en aan het publiek dat dit in grote getale aanwezig was.

“Beeker Koorzang” o.l.v. Jules Luesink beet het spits af op een overtuigende manier, met mooie delen uit bekende Musicals en andere goed in het gehoor liggende koorwerken.
Dit koor telt ruim 60 leden wat veel genoemd mag worden in deze tijd van “vergrijzing" in de zangkoren. Het heeft goed stemmenmateriaal in huis.
Het was aangenaam voor de liefhebber van koormuziek om naar “Beeker Koorzang” te luistern en het publiek was het daar geheel mee eens, getuige het dankbare applaus.

Hierna betrad het Brunssums Mannenkoor het podium voor het tweede gedeelte van dit concert.
In aantal leden beperkt, maar wel met een mooie koorklank en een grote verscheidenheid aan koorwerken die gehoord mogen worden.
Ook dit koor stond o.l.v. dirigent Jules Luesink en werd evenals "Beeker Koorzang" muzikaal begeleid door pianiste Mariëlle Frijns.

Na de pauze was de beurt aan "Paluda" en al na het eerste werk, kon men horen dat "Paluda" zich thuis voelde op de bühne van dit mooie theater in Beek., met zijn perfecte akoestiek.
Aan het gezicht van dirigent Jan Zaad kon men van achter uit de zaal aflezen, dat het koor goed presteerde en zijn volle aandacht had.
Ondanks dat er geen extra repetitie met pianiste Mariëlle Frijns had kunnen plaats vinden, was het samenspel prima.

Als extraatje voor onze 84 jarige bas Piet Zuidam, zong het aanwezige publiek op verzoek van dirigent Jan Zaad "Lang zal hij leven" ! ! !
De bloemen als dank voor de dirigent gingen voor deze ene keer mee naar Heerlen.

Het was een bijzonder mooie concertavond in Beek en wij denken er met genoegen aan terug.

"Beeker Koorzang" bedankt voor de uitnodiging en misschien tot ziens !

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S VAN HET ASTA-CONCERT